Pontianak Harum Sundal Malam 2004

Share
Embed

Comments • 414

  • daisyana
    daisyana 3 days ago

    lagu tu aduhhhh serammmm ๐Ÿ˜จ dulu cta ni kuar masih kcik ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  • bayaaa a
    bayaaa a 4 days ago

    ok hai dari 2019

  • Satu Coretan
    Satu Coretan 5 days ago

    aku minat maya karin start cite ni .

  • danny franklin
    danny franklin 10 days ago

    Waktu dan Tahun Filem ini ditayangkan... Umur ku 12 Tahun and now Umur Ku 27 tahun....tahun 2019 i masih tengok..... that why i prefer Maya Karin jadi Pontianak kalau boleh...sebab watak Pontianak yang dia lakonkan memang hidup....menjadi tau.....terutamanya disebabkan fizikal mata Maya Karin.....tak perlu tambah apa2 grafik......hehehehehehe......mcm yang lain tu....hahahahahahahhaa

  • Agusta Anton
    Agusta Anton 13 days ago

    Di menit 6:16 mundur sedikit penari yh pakai baju merah bawahanya adalah kain tapis lampung kain asli indonesia

  • Lara Luka
    Lara Luka 14 days ago +1

    Trbaikk boh

  • nur syafika
    nur syafika 15 days ago +1

    Dulu aku menangis tengok muka maya karin dalam citer nie.. Jalan cerita menarik.. Mmg best film nie.. Smpai skrg aku ingat cerita yg mampu buat aku menangis ketakutan...

  • triss bronz
    triss bronz 15 days ago +1

    Cerita nie bole buat mata jd panda baiii sumpah best gile smpi tk bole tido nk tgk jee ๐Ÿ˜‚

  • Nisa Azman
    Nisa Azman 16 days ago +2

    Every single years mesti tak pernah miss tgok cerita ni ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

  • Noorhayati Nita
    Noorhayati Nita 17 days ago +1

    Saya dari Indonesia baru pertama nonton , apakah ini fi ambil dari kisah nyata ?

  • Majelengka Maje
    Majelengka Maje 20 days ago

    Pontianak Harum sundel pernah suatu ketawa dulu mengamuk kerna blm bisa mmbalas dendam ya skrang sdh tenang dn selesai permasaalahnya

  • Folk Gaming
    Folk Gaming 21 day ago

    Asal potong aduh

  • Chee Maya
    Chee Maya 22 days ago +1

    seram dan sedih

  • Syasya
    Syasya 23 days ago +3

    Sampai sekarang aku takut tngk muka maya hahahaha

  • Janggut Perang
    Janggut Perang 24 days ago +2

    Time cerita ni aku 6 tahun. Masa tu tengok cover cd dia pun dah takut.

  • Izaki San7148
    Izaki San7148 27 days ago

    part first kat istana tu dekat dgn rumah aku๐Ÿคฃ..istana sultan alaeddin shah..batak jap๐Ÿ˜‚

  • Farahin Idderis
    Farahin Idderis 27 days ago

    2019?

  • Shaf Zaf
    Shaf Zaf 28 days ago

    Cita ni masa umur aq 4 thun ingt lgi aq msa tu minat cita hantu omputih..last pak aq bli cd cita ni..mula ingt tk best last arwah mk aq pasang cd ni trus aq minat asyik ulang ja cita ni ..hahaha

  • Kim Moana
    Kim Moana Month ago +1

    Cerita yang sangat legend sepanjang zaman

  • Puji Sulastri
    Puji Sulastri Month ago

    Ini film dari malaysia atau indonesia ya?

  • Nuraliya Abdullah
    Nuraliya Abdullah Month ago

    Crta ni seram oit kalau mlm jgn tgok๐Ÿ˜ฃ

  • SABARIAH BINTI MOHD SATAR -

    It's a great story even

  • SABARIAH BINTI MOHD SATAR -

    It's a great story even

  • Bysca 96
    Bysca 96 Month ago

    Sbb cerita ni sya tkut limpas kuburan plg DRI sekolah..hahaha tbyang2 pontianak duduk atas bumbung kubur

  • Zul Afiq
    Zul Afiq Month ago

    Azwan Ali ? Ke mata aku salah tengok ?

  • Daddy Win
    Daddy Win Month ago

    whos still watching this movie 2020..we geng

  • Pendekar Utara
    Pendekar Utara Month ago +1

    Lepas berapa kali tengok baru perasan yg raja istana tu diva AA.mmmmm lelaki sangat diva AA jadi sultan.

  • Janna Nick
    Janna Nick Month ago

    seram ke tak nich aku nak tengok tpi takut ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ ..

  • siti barokah
    siti barokah Month ago

    11 july 2019

  • Hasniza Man
    Hasniza Man Month ago +2

    Ni dulu2 masa kecik tgok cita ni, ttup muka pkai bantal, takut masa maya jdi puntianak, tpi masa dy menari pkai kipas, esoknya buat kipas kertas pkai kulit buku, berangan jdi maya karin sat... Lawa sgt maya ni, smpai berangan nk jdi lawa sama cm dy. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  • Ayesha Darra
    Ayesha Darra Month ago

    Film ini menakut kan

  • Belalang Menyanyi
    Belalang Menyanyi Month ago

    Orang ada2 jer pakai moto zaman dulu

  • Belalang Menyanyi
    Belalang Menyanyi Month ago +1

    Citer pontianak ala epik2 gitu, ada mistik ada lawak. Jarang cerita jenis2 camni zaman now. Filem zaman sekarang simple giler, tengok citer ni lagi best rasanya

  • Aro ae
    Aro ae Month ago +5

    Siapa yg baca comment tunjuk jari.

  • ีฑีฌีขีซึ‚ีฑีฒ ีฑีตีขีซีฑะฏึ‚ีทึ‚

    Ada kah yg nonton di tahun 2019 ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  • AbbyMorju98 Abby
    AbbyMorju98 Abby Month ago +4

    Dhla lma ndh crita ni..msa first aku tgok msa umur 5 thun ..skrg umur dh 21 dh๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…..xjemu tgok. Film terbaik seram dulu2 ni

    • AbbyMorju98 Abby
      AbbyMorju98 Abby Month ago +1

      @KAZUMI YAMASYITA tula..tpi msa kecik dulu takut tgok crita seram..skrg dh x dh ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    • KAZUMI YAMASYITA
      KAZUMI YAMASYITA Month ago +1

      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Baru habis tengok. Ingat lagi tengok cerita ni masa umur 7 tahun

  • cik Miraa
    cik Miraa Month ago

    Serammm

  • W J
    W J Month ago +1

    Antara filem melayu yang paling best... Suka dengar cara Maya Karin berbahasa Melayu Klasik

  • Layla Jafri
    Layla Jafri Month ago +1

    Sape 2019 masih tgok

  • Nor Atirah Abdullah

    aq baru 4 taun masa citer ni kluaq.. even lama tetap best .. xleh lawan citer melayu yg lain laa bgi aq. sbb citer ni jgk laa aq minat dngn tarian kebudayaan .. tapi xkesampaian impian aq nk ceburi bidang tu sbb family xizinkn.. now aq bljaq bidang yg aq sendiri xsuka
    ahahhaha but da hikmahnya jgk

  • Nor Ainaa Najwa Arbain

    Kene mainkan balik semula movie2 melayu lama daripada yang ada sebab kualiti nya xdpt ditandingi.

  • Sally Lemon
    Sally Lemon 2 months ago +2

    Accidentally jumpa ni. Wow best

  • syafarehan isa
    syafarehan isa 2 months ago +2

    legend cerita ni, kalau dulu memang tak berani tengok sorang, alhamdulillah harini ada roommate temankan >_

  • Nur Fatihah
    Nur Fatihah 2 months ago +1

    Hantu pertama malaysia..yg bila jadi hntu pun cantik..

  • Nur Fathiah Adnan
    Nur Fathiah Adnan 2 months ago

    4:52

  • Meimei lee
    Meimei lee 2 months ago

    Paling takut citer ni lah time kecik2. Hahahahaha

  • Eri Tegar Bikers Sarawak Bumi Kenyalang

    2004 darjah 3 masa filem ni famous sangat2.. now 2019 umur 24 tahun berkerjaya dah lgi masih famous juga saat ni...btw filem terbaik mantap๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜From:Samarahan Sarawak

  • Nuning Senget
    Nuning Senget 2 months ago +1

    Filem ni masa aku darjah 4. . .hahahaha. . .bila tengok cerita ni bila malam mesti tidur bukak lampu and pergi tandas suruh abah teman. . .lepas tu abah marah "dah tahu takut tengok cerita hantu kenapa tengok! ". . .aku hanya mampu diam. . .lepas tu lagu pulangkan pun aku x berani nak dengar langsung nak2 bila malam. . .takut2 ada pontianak maya karin tetiba muncul pulak dekat tingkap nanti. . .tapi bila dah besar ni dah x takut nak tgk cerita ni. . .mengimbau kenangan betul sbb cerita ni lah filem horror pertama aku tengok masa kecik walaupun takut๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

  • Aznida Nache
    Aznida Nache 2 months ago +1

    Dr AZNlDA Su maaffaam jadi Dr AZNlDA Su maaffaam jadi dos_dos

  • zara zayraa
    zara zayraa 2 months ago +1

    Lagu apa maya ni duk nyanyi mse mengandung tu?

    • mhhmh
      mhhmh Month ago

      @zara zayraa iyerr

    • zara zayraa
      zara zayraa Month ago +1

      @mhhmh ehh yeke

    • mhhmh
      mhhmh Month ago +1

      sejati - wings

  • ayam golek
    ayam golek 2 months ago +3

    Saje tgk balik cite ni.. Mase ni aku form 5,skang dah 2019.
    Cantik maya karin &nanu..

  • pablo honey
    pablo honey 2 months ago

    macam ni ko panggil bekualiti. ko tgk betul2. awkward kayu pelakon2 sme. semua scene klo boleh ko nak nampakkan hantu. nak nampak mata merah maya karin tu. adoyai annoying tau tau mende ni berulang2 byk kali. mende la suhaimi baba ni punye directing storyline pun terabur. serabut.

    • Nurfaradiba Zakirah Binti Adib
      Nurfaradiba Zakirah Binti Adib Month ago +1

      pablo honey berkualiti lah! Legend ni. Tengok lagi pun tak jemu. Tak suka pegi sana tengok Avengers.

    • pablo honey
      pablo honey Month ago

      @high high skyseriously ko mmg fan razak mohaideen jugak obviously. zaman tu byk lg yg berkualiti. Cuma kurg promosi.

    • high high sky
      high high sky Month ago +1

      berkualiti pada zamannya!

  • vzx 7
    vzx 7 2 months ago +3

    Leh x kasi tau nma plakon2 pompuan dlm film ni kcuali maya karin

    • Sh Nazli
      Sh Nazli 2 months ago +1

      @vzx 7 ada lg, sharifah aleya ( effi. gf ayh madi). sama sama. ni semua pelakon lama. ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡. ooh yg kwn effi tu haiza kot. sbb dlu penyanyi pon berlakon juga.maaf kalau salah ya

    • vzx 7
      vzx 7 2 months ago +1

      Ouh..trima ksih

    • Sh Nazli
      Sh Nazli 2 months ago +2

      ida nerina ( bayang dan sitam, beze watak), nanu baharuddin( yg jaga Maria), kavita kaur ( ana)

  • srodulvj u
    srodulvj u 2 months ago +1

    malay movies these days cant relate

  • Umarul Asyraf
    Umarul Asyraf 2 months ago +1

    first time tengok wayang cerita ni lah, punya lah seram masa dulu sampai ke abis cerita aku tidur๐Ÿ˜‚

  • Eva Eva
    Eva Eva 2 months ago +1

    Masa ni umo 18..seram.. Smpi skg tgk lg.. Bila dkira2.. Da tua aku upanya.. 15thn da blalu.. Citer seram skg xsama mcm dlu.. Rindu citer2 dlu..

  • Rhani Rhani
    Rhani Rhani 2 months ago

    Ceritanya kacau bilau tak paham la๐Ÿค”

  • fDee Channel
    fDee Channel 2 months ago

    Tumpang lalu..just sharing..
    FULL HORROR ENGLISH MOVIES
    Click this link to watch..
    usclip.net/video/2SNDe5E1pTo/video.html

  • Amerul Amerul
    Amerul Amerul 2 months ago +2

    dah 15 tahun cerita ni.. agakยฒ tahun ke 16 aku hidup lagi tak?

  • Intan Shamira
    Intan Shamira 2 months ago

    2019

  • Asyiqin adzh
    Asyiqin adzh 2 months ago

    cite ni buat aku takleh tido masa kecik dulu

  • Chacha Yeppeun
    Chacha Yeppeun 2 months ago

    Aku teringat dlu masa kecik2 tngk cite ni lagu dia buat aku nangis bila tiap kali dngar then kakk aku selalu suka kenakan aku asyik bukak lagu tu je hahahahahhaha seram gila

  • hafizul hilmie
    hafizul hilmie 2 months ago +7

    Cite ni aku tgk wayang masa darjah 2 dgn family . Haha . Skrg dah nak kawin . Dlu smpai xlye tdo tgk cite ni . Igt maya karin menari .

  • Phra Sompong
    Phra Sompong 2 months ago +1

    Ini zaman di mana malaysia dan indonesia belum wujud....

  • Siti khadijah
    Siti khadijah 2 months ago

    dgr lagu je dah meremang masa kecik dolu dolu ๐Ÿ˜ฅ

  • Miss Apricot
    Miss Apricot 2 months ago +3

    arwah abah ku ckp pontianak plg cantik dlm citer hantu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  • Syafiq Lavender
    Syafiq Lavender 3 months ago

    Pontianak awal-awal tu lagi seram dari pontianak Maya

  • Habibah Binti Muhamad
    Habibah Binti Muhamad 3 months ago +2

    best crta ni
    ..ingt tgktan4 luu

  • ai da
    ai da 3 months ago

    Tak seram pun ceritanya hantunya

  • Amir Serabut
    Amir Serabut 3 months ago

    Hey

  • Cinta Terlarang
    Cinta Terlarang 3 months ago +1

    08:54 diva tok Ida Nerina...๐Ÿ˜‚

  • Cinta Terlarang
    Cinta Terlarang 3 months ago

    Time Primadona menari n sebelom abes pertunjukan ade tunjuk nan kipas tangan mcm memilih orang tu untuk ape ye ?

  • hye reen
    hye reen 3 months ago

    azwan ali

  • Amirul Ikmal Mohd Nor
    Amirul Ikmal Mohd Nor 3 months ago +1

    togok, ketam renjong, sri rama balik. nama nama lagu gamelan tradisional yg terdapat dalam phsm

  • AK FLY Official Video
    AK FLY Official Video 3 months ago +1

    Sekian lama aku cari tajuk cerita... akhirnya jumpa jugak... tapi asal ak citer nie macam ada potong2...

    • NuGen Zoรซ
      NuGen Zoรซ 3 months ago +3

      Tgk back to back 1 & 2 baru faham

    • Justin Z.
      Justin Z. 3 months ago +1

      Shaqil Aswad memang style dia macam tu,scene pendek2