The Amazing Malaysian Voters

Share
Embed
  • Published on May 24, 2018
  • One of the amazing things that happened during the recently concluded GE14 was the number of Malaysian from all walks of life that went out to vote. Voting is not just our rights, but our responsibility. Remember your vote counts. Register now for our future
    Kisah paling hebat terlakar semasa PRU ke-14 ialah jumlah rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan berbeza latar belakang keluar mengundi. Bukan sahaja ia hak kita, malah mengundi juga tanggungjawab kita semua. Daftar sekarang untuk masa depan Malaysia.
  • EntertainmentEntertainment

Comments • 661

  • Mat Pesot
    Mat Pesot 16 days ago

    Apa rasa sekarang??

  • #MR VENDETTA HAFIZ
    #MR VENDETTA HAFIZ 20 days ago

    Sebak Tahniah Pakatan Harapan..

  • Mr. Belacan malaysia

    sebak lagi tak korng:
    ptptn xmansuh,
    tol xmansuh
    gst mansuh, sst still xturun kn hrga brg
    minyk kembali kpd mingguan still xde pon subsidi minyk dikembalikn
    tiap2 minggu ade berita islam dihina
    moorty xditangkap lagi walaupon statemnt memecahbelahkan kaum
    kes adil bomba senyap
    nk listkn lagi actually byk...termasuk la jibby tidak lagi ditangkap, tabung haji masok campur, sprm tiada bukti pas seleweng, n penuduh pas, 1mdb tidak mahu dibicarakan dlm makhmamah,
    institusi melayu dicabar dgn icerd,
    byk la lagi....sedih tak korng?terharu tak

  • A A
    A A Month ago

    Kena kencing ramai2

  • Ben Pantera
    Ben Pantera 4 months ago

    Yes easy to win but fight still live on to make malaysia better nation!

  • Eiman Baharudin
    Eiman Baharudin 4 months ago

    ❤️

  • Felyn Wong
    Felyn Wong 4 months ago

    I still think we should continue to carry this spirit. Specially for the new government... it is not going to be easy. They are the ones who is going to Carry this huge responsibility biggest Malaysian debt in history. The more we need to be united.

  • Muhammad azri Zainudin Zainudin

    Alhmadulilah kite sedikit lg MENJADI REPUBLIK,boleh ke???melayu poyo2 nie nk bersaing..atw sekadar contractor kelas F angkat sampah je dpt..

  • Muhammad azri Zainudin Zainudin

    Alhamdulilalah smua mengundi,BN sudah kalah WELCOME TO NEGARA REPUBLIK itu lah yg diharapkan oleh anak2 muda...

  • monkey luffy
    monkey luffy 5 months ago

    basah kepala! hahahahahaha

  • omar Rafael
    omar Rafael 5 months ago

    Fuck you for the vote! They all lies!

  • heng cc
    heng cc 5 months ago

    malaysians hate najib and rosmah

  • cvcoco
    cvcoco 6 months ago

    Please keep the video up!

  • Mikedfoir Mo
    Mikedfoir Mo 6 months ago

    The new malaysia is born . Suara rakyat .

  • gerard lim
    gerard lim 7 months ago

    proud of you malaysians

  • Azrin Ramli
    Azrin Ramli 7 months ago

    Nak nangis weh

  • Irfn Znn
    Irfn Znn 7 months ago

    Alhamdulillah we want a change ..but jgnlh lupa jasa umno yg membangun Malaysia suatu ketika dahulu ...let's fight for a better nation!! New Malaysia!!

  • christina k
    christina k 7 months ago

    Tears of joy!! Proud to be Malaysian!🇲🇾🇲🇾🇲🇾

  • competezione evoluzione

    We should thanks Sheila Majid for her brave statement during all the corrupters were still in power, many will show their face when situation is safe

  • Ima Bjorkman
    Ima Bjorkman 7 months ago

    💙❤️

  • Joseph David
    Joseph David 8 months ago

    Listening to the Negaraku at the end was exhilarating. Malaysia - my country, my people -what a feeling!

  • heng cc
    heng cc 8 months ago

    with their one vote they slaughtered najib and sent him to hotel sungai buloh

  • heng cc
    heng cc 8 months ago

    the people are sick of najib and rosmah

  • Love Joy
    Love Joy 8 months ago

    Musnahkan Iblis tahi lembu kun
    STOP TROLLING!!

  • roslan abdul
    roslan abdul 8 months ago

    we proud to be Malaysian...all races under One Name.

  • Wongey eman
    Wongey eman 8 months ago

    Aku tak boleh dengar lagu negaraku ni
    Tiba2 semangat tu datang
    Jadi skang sapa aku nak pukul ni

  • hustlaz2k
    hustlaz2k 8 months ago

    Mane machai najib n jahid! Xnk mnyalak ke? Hahahaha! Bru taw rmai yg bkorban utk memerdekakn m'sia ni! Tahniah rakyat MALAYSIA BARU! Machai tlg packing balik lombok! Anda x dperlukn d cni!

  • Joel Joel
    Joel Joel 8 months ago

    PRU14 paling istimewa bukan sahaja kerajaan bertukar tetapi tunggu keputusan dari malam sampai ke subuh.. liat sangat SPR nak memberi keputusan muktamad masa itu..

  • devilundercover
    devilundercover 9 months ago

    so so so proud of my fellow Malaysians. Kita telah megubah sejarah, kita telah menunjukkan dunia yg Malaysia ini negara yang indah dan bersatu.

  • Fuad Abdul Latif
    Fuad Abdul Latif 9 months ago

    Saya harap PRU14 ini telah memberi satu kalau tidak berbagai pengajaran baik kapada para pengudi mahu pun ahli politik. Yg selama ini kita ditakut2kan dan dipisah2kan oleh satu garisan perkauman yg ketara. Dan jika kita bersatu sebagai manusia sejagat (leave behind our racial stigma), kata pasti boleh berjaya dan menumpas mereka2 yg selama ini menjajah minda kita dgn cara divide and rule. Sekarang kita sudah berjaya, mari lah kita sama jaga dan pelihara keakraban ini demi untuk masa depan anak cucu kita dan nagara tercinta. It's not going to be a smooth sailing, but pall problem can be resolved, if we sit down and discuss rationally on the matter and reach to an agreement for the benefit of Malaysians. *SALAM MALAYSIA BARU*

  • Zazlina Hussein
    Zazlina Hussein 9 months ago

    Beyond awesome

  • Jamilah Abdul Rahman
    Jamilah Abdul Rahman 9 months ago

    suuka tok

  • pridhivraj naidu
    pridhivraj naidu 10 months ago

    3.12
    and when NegaraKu comes on - you guys made me tear .... beautiful Video

  • Matt Jennings
    Matt Jennings 10 months ago +1

    Ya, tapi lihatlah kesudahannya, Malaysia berakhir dengan diktator baru (ATAU LEBIH TEPAT LAGI LAMA) bernama mahathir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Sehingga hari ini, apa hasil yang telah diberikan kerajaan pakatun?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Harga barang tidak pun turun dengan ketara walau gst telah disifarkan bahkan akan naik lebih tinggi lagi bila sst dikenakan; dan menurut laporan berita terbaru harga petrol ron95 akan kekal walau selepas disubsidikan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Ramai pelabur asing cabut selepas mendengari hutang Malaysia kononnya RM1tri dan projek-projek prasarana dibakul-sampahkan; akibatnya bursa saham kuala lumpur dan ringgit merudum gara-gara kelancauan dan keceluparan menteri kewangan cina yang sedang menghadapi tuduhan rasuah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Kerajaan pakatun kelihatannya lebih kemaruk dan ghairah mencari kesalahan najib dan bininya daripada membina keyakinan pelabur terhadap ekonomi Malaysia dan mengayakan rakyat; mereka sebenarnya sedang mensabotaj ekonomi negara dan bakal mengakibatkan rakyat Malaysia lebih sengsara lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Sungguh menyedihkan penyokong totok pakatun hendak selamatkan diri dari mulut buaya tapi masuk ke dalam mulut harimau; memang padan dengan muka mereka semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    PATHETIC INDEED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    ^O^

    • Near By
      Near By 10 months ago

      Lehmin Long >> pathetic indeed ;P;P;P;P >> don't know how money got into bank account one
      usclip.net/video/6-Pv5Q-1wi8/video.html

  • Diecast 45
    Diecast 45 10 months ago +1

    Diana Danielle 😍🔥🔥🔥💦💦

  • Max Qiov
    Max Qiov 10 months ago

    Damn I cried! I love Malaysia we can do better!

  • Mohd Rizal Mohd Mokhtar
    Mohd Rizal Mohd Mokhtar 10 months ago

    TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA
    DAMN THIS ONION !!😢😙

  • John
    John 10 months ago +1

    Im a Filipino. Im in tears watching this video. I can feel the sincerity of the Malaysian people and their heartfelt desire to change the destiny of their country. God bless Malaysia.

  • Alyssa Lee
    Alyssa Lee 10 months ago

    Always remember the lead up to May 9th. We can to anything if we unite together as a country. Let's always keep this historic moment with us 💪💪go Malaysians!!!

  • boing bryan
    boing bryan 10 months ago

    ada org potong bawang kat tepi i cishhhh.....respect to u all that took the effort to fly back to MAlaysia to vote!!!!.....thanks my beloved fellow MAlaysian

  • Soo ma
    Soo ma 10 months ago

    Malaysian should be proud

  • Hanif Chusnul
    Hanif Chusnul 10 months ago

    That's really impressive and lifting, Malaysia. Genuinely hope that the government won't screw you again this time. Things aren't going that well here in Indonesia

  • Brianember Nohit
    Brianember Nohit 10 months ago

    Bila melihat clip ini membuat ramai lagi bersemangat untuk pergi mengundi bukan kali ini saja tapi untuk masa mendatang. Cuma yang dari kurang clip ini wakil Sabah dan Sarawak. Tertumpu di Semenanjung sahaja. Jangan lupa kami sebelum kami lupa dan tinggalkan Malaya. Membawa diri seperti Singapura,Brunei. Kami Sabah Sarawak sering abaikan oleh media tempatan. Salam Sejahtera Malaysia baruku

  • sivakumar arokiam
    sivakumar arokiam 10 months ago

    Terbaik rakyat malaysia

  • O ZH
    O ZH 10 months ago

    Terharu aku. Pertama kali dalam masa yang lama saya berasa kagum dan bangga sebagai rakyat Malaysia. Thanks my countrymen.

  • ilhan amin
    ilhan amin 10 months ago

    a special shout and tribute to those who voted for PH. you guys are heroes.
    to those who voted for BN and hide amongst the crowd after losing to share the limelight. two faced mofos eh korang😂

  • kay-e
    kay-e 10 months ago

    First time mengundi dlm sejarah terus.. 😂😂😂 perh!

  • Zagan Volac
    Zagan Volac 10 months ago

    They vote for nothing obviously.

  • Woan Chai
    Woan Chai 10 months ago

    I am Proud Be one of the sponsorships to Some Uni students who are studying in West Malaysia, sponsored them balik Sabah & Sarawak .. balik Kg Undi..

  • TheCoomar007
    TheCoomar007 10 months ago

    Sebelum election tak Dek pun yg berani tunjuk muka, sekarang bukan main

  • nasimah rahim
    nasimah rahim 10 months ago

    ni la video thinker studios yang paling berilmiah so far hahaha

  • Fairuz Radin
    Fairuz Radin 10 months ago

    Malaysian towards becoming modern country. Im hoping to be able to see it.

  • The Telco's Fans
    The Telco's Fans 10 months ago

    Alang² dah tukar kerajaan.
    Harap PH hapus monopoli astro.

  • The Telco's Fans
    The Telco's Fans 10 months ago

    GE15 kita undi BN...😊😊
    Bersama BN. Membantu rakyat. Majukan negara.
    #dahulukan_rakyat

  • Azrul iez gamerz
    Azrul iez gamerz 10 months ago

    Kemenangan dari PHitnah oleh Pakaton Haprak xkan berkekalan lama...

  • Benjamin Chong
    Benjamin Chong 10 months ago

    flying our flag high and proud .... GE14

  • Moving On
    Moving On 10 months ago

    Bestnya video ni. Saya suka saya suka. Ruginya bagi yg tidak mengundi coz they will never be a part of sejarah baru Malaysia.

  • Low Kim Sheng
    Low Kim Sheng 10 months ago

    After viewing this video , I'm was crying it. Because is very touching on my hearts.
    I'm pround to be a Malaysian.
    Saya bangga jadi rakyat Malaysia.
    我以成为马来西亚为骄傲!
    #UnityMalaysian# #MalaysiaBaru# #HarapanBaru#
    #团结马来西亚人#
    #新马来西亚# #新希望#

  • hadi cool
    hadi cool 10 months ago

    Bila najib dh kalah.. rasa penuh kelapangan di dada.. xtau knpe..

  • Jake Lake
    Jake Lake 10 months ago

    I 💖 MY MALAYSIA😍💕💕

  • BanGKit PahLaWanKu
    BanGKit PahLaWanKu 10 months ago +1

    Tak tahu kenapa tiba2 air mata mengalir tgk video ni ..saya rasa bangga menjadi rakyat malaysia ...mnjadi sbahagian dari sejarah yg mengubah malaysia baru ni...

  • Jake Lake
    Jake Lake 10 months ago

    Makin mengancam la Diana Danielle! Sumber inspirasi ..

  • arnie mums
    arnie mums 10 months ago

    waaa sebak plak 😭
    terima kasih rakyat malaysia
    tabik spring utk kita semua

  • Prathabhan Letchumanan
    Prathabhan Letchumanan 10 months ago

    What an excellent showcase of organized human supply chain with communication and coordination on the fly. I'm so very proud of all that contributed to the change.

  • kumaran563
    kumaran563 10 months ago

    Ini suara rakyat yg menanggung beban suddern inflasi menaik sara hidup susah sekian lama akan berakhir. Kita yakin PH is right choice.

  • Lee Heng Choon
    Lee Heng Choon 10 months ago

    Inspiring..

  • aqdestinyv
    aqdestinyv 10 months ago

    Thanks for the making of this vedio.

  • KW Tay
    KW Tay 10 months ago

    so heart warming...tears...

  • Khairuldin Nasir
    Khairuldin Nasir 10 months ago

    Bravo 🇲🇾 kita sudah UBAH, ini kali lah.!! Rakyak BERSUARA, Rakyat BERSATU, Rakyat BERBILANG BANGSA, Rakyat Malaysia

  • Zul Hairi
    Zul Hairi 10 months ago

    Bangga dengan bangsa malaysia...kita tak perlu adakan perhimpunan besar2an....tak perlu pergaduhan....kita hanya perlu bersatu untuk menentukan siapa yg berhak berada di atas untuk memimpin satu bangsa malaysia.....

  • Chian Yee, Leong梁倩宜

    It's almost a month now since GE14, yet this video brings back my memory of the very important day in life. Although I wasn't there in 1957, I'm so proud of to be part of the remarkable 2018. Guys, we need to keep this spirit for many years to come and fully support our great country leader and team in fixing the current situation. Pray for Malaysia! Proud to be Malaysian!

  • Eifa Nisa
    Eifa Nisa 10 months ago

    i'm also a part of this historic event! it beyond awesome.
    cry😂

  • NALANI MARIMUTHU
    NALANI MARIMUTHU 10 months ago

    OMG..kuasa Rakyat.Hidup Pakatan.Kita sama sama telah mengubah Sejarah dan I proud to say I am Malaysia.Oh God please keep our country in peace and harmony.Bersama samalah kita membina semula negara kita.

  • Siko Leyley
    Siko Leyley 10 months ago +1

    Semua gembira..
    TAHNIAH MALAYSIA..
    SAYA SAYANG ANDA SEMUA.
    SAYA SAYANG KEPELBAGAIAN KAUM DI MALAYSIA.
    SAYA SAYANG KEPELBAGAIAN AGAMA YANG ADA DI MALAYSIA.
    SAYA SAYANG KEHARMONIAN YANG ADA DI MALAYSIA.
    MARILAH KITA KEKALKAN BERSAMA 💪
    🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾

  • pcjiro
    pcjiro 10 months ago

    Goose bump laaa wei! Proud to be Malaysian!

  • Ahmad Faris
    Ahmad Faris 10 months ago

    Rakyat malaysia nk jatuhkn bn je sbnrnya. Tk kisah pun hari rabu. Hahaha

  • K Khalifah
    K Khalifah 10 months ago

    My parents used to tell me about 13th May.
    Now I get to tell my children about 9th May.
    From a legacy of fear to a vision of hope. THANK YOU MALAYSIAN VOTERS.

  • Pgs Penang
    Pgs Penang 10 months ago

    Malaysia & Msians now are an excellent example of unity of multiple races for other countries to follow.
    We Malaysian set the standard.
    We manage to change the 61 yrs of the ruling regime to a free & fully a democratic nation without a bullet being fired!
    Syabas Msia!

  • Colin Tan
    Colin Tan 10 months ago

    I will like to nominate all ordinary Malaysian citizens for the 2018 Nobel Prize of Peace for wrestling back their Democratic rights from the entrenched Kleptocratic elites and their cronies through the Ballot boxes.

  • Nazrul Hady
    Nazrul Hady 10 months ago

    Because of 1 person. Najib. Everyone in Malaysia hate him. Malaysian had enough. Is time to end this.

  • sha-rheen osman
    sha-rheen osman 10 months ago

    with the POWER OF RAKYAT anything can happen.
    if only all of us realised this earlier. So, next time Rulers, ..... be careful .
    if You perform, transparent and no funny agendas, youre ok.

  • Electrotech Lch
    Electrotech Lch 10 months ago

    YES Malaysia Baru!!

  • Syakirah Latiff
    Syakirah Latiff 10 months ago

    yeay Malaysia yang baru.. may God bless 😇

  • Mi W
    Mi W 10 months ago

    I love you guys...."Rakyat is incharge!"

  • Mr Leong
    Mr Leong 10 months ago

    Absolutely proud to be Malaysian ! Finally, we are taking our country back and righting the wrongs of the past !! The rest of the world can learn a thing or two from us .

  • Jackal Shine
    Jackal Shine 10 months ago

    Jon Lee Chinese tutur bahasa dgn lancar.

  • Michelle Lilo
    Michelle Lilo 10 months ago

    OMG this made me cry again..........

  • Y P
    Y P 10 months ago +1

    Salute the motorist.Good job

  • malsia3000
    malsia3000 10 months ago

    kami dari warga cytro PH berterima kasih kepada pengundi semua dari luar negara bersemangat nak balik mengundi. terima kasih sekali lagi....harapan rakyat tidak akan dipersia-siakan

  • Tasha Vernon.D
    Tasha Vernon.D 10 months ago

    *WHY AM I GETTING GOOSEBUMPS*

  • iTelephone 8
    iTelephone 8 10 months ago

    AWESOME. The liberation of the Malaysian soul! The true meaning of people's power -that we the people can put the Govt. there, we the people can also remove them! It was awesome. Well done Malaysians!

  • skycupid skycupid
    skycupid skycupid 10 months ago

    thank you

  • H Shahrizal
    H Shahrizal 10 months ago

    Alhamdulillah our country now in good hand. Tun M awesome!

  • Runaway Lucifer
    Runaway Lucifer 10 months ago

    tak perasan airmata aku mengalir..

  • KAZYN Vlog
    KAZYN Vlog 10 months ago

    I proud to be MALAYSIAN.
    SAYA ANAK MALAYSIA!
    HIDUP MALAYSIA!

  • titan titan
    titan titan 10 months ago

    The power of malaysian.

  • moshaaa
    moshaaa 10 months ago

    thats what happen when 'rakyat' vs 'gov' ;)

  • snake solid
    snake solid 10 months ago

    Thank you ALL

  • oki
    oki 10 months ago

    pengundi nonmalay banyak membantu kejayaan PH...kalau harap melayu saja jadi macam kelantan trengganu sarawak perlis.

  • zaffar beone
    zaffar beone 10 months ago

    Saya amat mengharapkan agar ada PENGARAH LOCAL HEBAT LEVEL HOLLYWOOD boleh buat satu filem 3 jam expressing semua emosi, perjuangan dan pengorbanan daripada kepimpinan PH sehinggalah rakyat jelata seperti dalam video ini.... Jika ia difilemkan dengan jayanya, saya yakin filem ini akan jadi PENYEMARAK NASIONALISME SETIAP RAKYAT DAN MENJADI PERINGATAN DAN DOKUMENTASI SEJARAH UNTUK DIINGATI DAN DIRUJUK DI MASA HADAPAN....