The Amazing Malaysian Voters

Share
Embed
  • Published on May 24, 2018
  • One of the amazing things that happened during the recently concluded GE14 was the number of Malaysian from all walks of life that went out to vote. Voting is not just our rights, but our responsibility. Remember your vote counts. Register now for our future
    Kisah paling hebat terlakar semasa PRU ke-14 ialah jumlah rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan berbeza latar belakang keluar mengundi. Bukan sahaja ia hak kita, malah mengundi juga tanggungjawab kita semua. Daftar sekarang untuk masa depan Malaysia.
  • EntertainmentEntertainment

Comments • 648

  • Ardy Iverson
    Ardy Iverson 6 days ago

    How ruguys now

  • Syafik Salleh
    Syafik Salleh 3 months ago

    Sabar ada batas dia..

  • Mat Pesot
    Mat Pesot 4 months ago

    Apa rasa sekarang??

  • #MR VENDETTA HAFIZ
    #MR VENDETTA HAFIZ 4 months ago

    Sebak Tahniah Pakatan Harapan..

  • Mr Beras Jepun
    Mr Beras Jepun 5 months ago

    sebak lagi tak korng:
    ptptn xmansuh,
    tol xmansuh
    gst mansuh, sst still xturun kn hrga brg
    minyk kembali kpd mingguan still xde pon subsidi minyk dikembalikn
    tiap2 minggu ade berita islam dihina
    moorty xditangkap lagi walaupon statemnt memecahbelahkan kaum
    kes adil bomba senyap
    nk listkn lagi actually byk...termasuk la jibby tidak lagi ditangkap, tabung haji masok campur, sprm tiada bukti pas seleweng, n penuduh pas, 1mdb tidak mahu dibicarakan dlm makhmamah,
    institusi melayu dicabar dgn icerd,
    byk la lagi....sedih tak korng?terharu tak

  • A A
    A A 5 months ago

    Kena kencing ramai2

  • Ben Pantera
    Ben Pantera 8 months ago

    Yes easy to win but fight still live on to make malaysia better nation!

  • Eim Baharudin
    Eim Baharudin 8 months ago

    ❤️

  • Felyn Wong
    Felyn Wong 8 months ago

    I still think we should continue to carry this spirit. Specially for the new government... it is not going to be easy. They are the ones who is going to Carry this huge responsibility biggest Malaysian debt in history. The more we need to be united.

  • Muhammad azri Zainudin Zainudin

    Alhmadulilah kite sedikit lg MENJADI REPUBLIK,boleh ke???melayu poyo2 nie nk bersaing..atw sekadar contractor kelas F angkat sampah je dpt..

  • Muhammad azri Zainudin Zainudin

    Alhamdulilalah smua mengundi,BN sudah kalah WELCOME TO NEGARA REPUBLIK itu lah yg diharapkan oleh anak2 muda...

  • monkey luffy
    monkey luffy 9 months ago

    basah kepala! hahahahahaha

  • omar Rafael
    omar Rafael 9 months ago

    Fuck you for the vote! They all lies!

  • heng cc
    heng cc 9 months ago

    malaysians hate najib and rosmah

  • cvcoco
    cvcoco 10 months ago

    Please keep the video up!

  • Mikedfoir Mo
    Mikedfoir Mo 11 months ago

    The new malaysia is born . Suara rakyat .

  • gerard lim
    gerard lim 11 months ago

    proud of you malaysians

  • Azrin Ramli
    Azrin Ramli 11 months ago

    Nak nangis weh

  • Irfn Znn
    Irfn Znn 11 months ago

    Alhamdulillah we want a change ..but jgnlh lupa jasa umno yg membangun Malaysia suatu ketika dahulu ...let's fight for a better nation!! New Malaysia!!

  • chris k
    chris k 11 months ago

    Tears of joy!! Proud to be Malaysian!🇲🇾🇲🇾🇲🇾

  • competezione evoluzione
    competezione evoluzione 11 months ago

    We should thanks Sheila Majid for her brave statement during all the corrupters were still in power, many will show their face when situation is safe

  • Ima Bjorkman
    Ima Bjorkman 11 months ago

    💙❤️

  • Joseph David
    Joseph David Year ago

    Listening to the Negaraku at the end was exhilarating. Malaysia - my country, my people -what a feeling!

  • heng cc
    heng cc Year ago

    with their one vote they slaughtered najib and sent him to hotel sungai buloh

  • heng cc
    heng cc Year ago

    the people are sick of najib and rosmah

  • Love Joy
    Love Joy Year ago

    Musnahkan Iblis tahi lembu kun
    STOP TROLLING!!

  • roslan abdul
    roslan abdul Year ago

    we proud to be Malaysian...all races under One Name.

  • Wongey eman
    Wongey eman Year ago

    Aku tak boleh dengar lagu negaraku ni
    Tiba2 semangat tu datang
    Jadi skang sapa aku nak pukul ni

  • hustlaz2k
    hustlaz2k Year ago

    Mane machai najib n jahid! Xnk mnyalak ke? Hahahaha! Bru taw rmai yg bkorban utk memerdekakn m'sia ni! Tahniah rakyat MALAYSIA BARU! Machai tlg packing balik lombok! Anda x dperlukn d cni!

  • Joel Joel
    Joel Joel Year ago

    PRU14 paling istimewa bukan sahaja kerajaan bertukar tetapi tunggu keputusan dari malam sampai ke subuh.. liat sangat SPR nak memberi keputusan muktamad masa itu..

  • devilundercover
    devilundercover Year ago

    so so so proud of my fellow Malaysians. Kita telah megubah sejarah, kita telah menunjukkan dunia yg Malaysia ini negara yang indah dan bersatu.

  • Fuad Abdul Latif
    Fuad Abdul Latif Year ago

    Saya harap PRU14 ini telah memberi satu kalau tidak berbagai pengajaran baik kapada para pengudi mahu pun ahli politik. Yg selama ini kita ditakut2kan dan dipisah2kan oleh satu garisan perkauman yg ketara. Dan jika kita bersatu sebagai manusia sejagat (leave behind our racial stigma), kata pasti boleh berjaya dan menumpas mereka2 yg selama ini menjajah minda kita dgn cara divide and rule. Sekarang kita sudah berjaya, mari lah kita sama jaga dan pelihara keakraban ini demi untuk masa depan anak cucu kita dan nagara tercinta. It's not going to be a smooth sailing, but pall problem can be resolved, if we sit down and discuss rationally on the matter and reach to an agreement for the benefit of Malaysians. *SALAM MALAYSIA BARU*

  • Zazlina Hussein
    Zazlina Hussein Year ago

    Beyond awesome

  • Jamilah Abdul Rahman

    suuka tok

  • pridhivraj naidu
    pridhivraj naidu Year ago

    3.12
    and when NegaraKu comes on - you guys made me tear .... beautiful Video

  • Matt Jennings
    Matt Jennings Year ago +1

    Ya, tapi lihatlah kesudahannya, Malaysia berakhir dengan diktator baru (ATAU LEBIH TEPAT LAGI LAMA) bernama mahathir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Sehingga hari ini, apa hasil yang telah diberikan kerajaan pakatun?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Harga barang tidak pun turun dengan ketara walau gst telah disifarkan bahkan akan naik lebih tinggi lagi bila sst dikenakan; dan menurut laporan berita terbaru harga petrol ron95 akan kekal walau selepas disubsidikan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Ramai pelabur asing cabut selepas mendengari hutang Malaysia kononnya RM1tri dan projek-projek prasarana dibakul-sampahkan; akibatnya bursa saham kuala lumpur dan ringgit merudum gara-gara kelancauan dan keceluparan menteri kewangan cina yang sedang menghadapi tuduhan rasuah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Kerajaan pakatun kelihatannya lebih kemaruk dan ghairah mencari kesalahan najib dan bininya daripada membina keyakinan pelabur terhadap ekonomi Malaysia dan mengayakan rakyat; mereka sebenarnya sedang mensabotaj ekonomi negara dan bakal mengakibatkan rakyat Malaysia lebih sengsara lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    Sungguh menyedihkan penyokong totok pakatun hendak selamatkan diri dari mulut buaya tapi masuk ke dalam mulut harimau; memang padan dengan muka mereka semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    PATHETIC INDEED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;P;P;P;P
    ^O^

    • Near By
      Near By Year ago

      Lehmin Long >> pathetic indeed ;P;P;P;P >> don't know how money got into bank account one
      usclip.net/video/6-Pv5Q-1wi8/video.html

  • Diecast 45
    Diecast 45 Year ago +1

    Diana Danielle 😍🔥🔥🔥💦💦

  • Max Qiov
    Max Qiov Year ago

    Damn I cried! I love Malaysia we can do better!

  • Mohd Rizal Mohd Mokhtar

    TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA
    DAMN THIS ONION !!😢😙

  • John
    John Year ago +1

    Im a Filipino. Im in tears watching this video. I can feel the sincerity of the Malaysian people and their heartfelt desire to change the destiny of their country. God bless Malaysia.

  • Alyssa Lee
    Alyssa Lee Year ago

    Always remember the lead up to May 9th. We can to anything if we unite together as a country. Let's always keep this historic moment with us 💪💪go Malaysians!!!

  • boing bryan
    boing bryan Year ago

    ada org potong bawang kat tepi i cishhhh.....respect to u all that took the effort to fly back to MAlaysia to vote!!!!.....thanks my beloved fellow MAlaysian

  • Soo ma
    Soo ma Year ago

    Malaysian should be proud

  • Hanif Chusnul
    Hanif Chusnul Year ago

    That's really impressive and lifting, Malaysia. Genuinely hope that the government won't screw you again this time. Things aren't going that well here in Indonesia

  • Brianember Nohit
    Brianember Nohit Year ago

    Bila melihat clip ini membuat ramai lagi bersemangat untuk pergi mengundi bukan kali ini saja tapi untuk masa mendatang. Cuma yang dari kurang clip ini wakil Sabah dan Sarawak. Tertumpu di Semenanjung sahaja. Jangan lupa kami sebelum kami lupa dan tinggalkan Malaya. Membawa diri seperti Singapura,Brunei. Kami Sabah Sarawak sering abaikan oleh media tempatan. Salam Sejahtera Malaysia baruku

  • sivakumar arokiam

    Terbaik rakyat malaysia

  • O ZH
    O ZH Year ago

    Terharu aku. Pertama kali dalam masa yang lama saya berasa kagum dan bangga sebagai rakyat Malaysia. Thanks my countrymen.

  • ilhan amin
    ilhan amin Year ago

    a special shout and tribute to those who voted for PH. you guys are heroes.
    to those who voted for BN and hide amongst the crowd after losing to share the limelight. two faced mofos eh korang😂

  • kay-e
    kay-e Year ago

    First time mengundi dlm sejarah terus.. 😂😂😂 perh!

  • Zagan Volac
    Zagan Volac Year ago

    They vote for nothing obviously.

  • Woan Chai
    Woan Chai Year ago

    I am Proud Be one of the sponsorships to Some Uni students who are studying in West Malaysia, sponsored them balik Sabah & Sarawak .. balik Kg Undi..

  • TheCoomar007
    TheCoomar007 Year ago

    Sebelum election tak Dek pun yg berani tunjuk muka, sekarang bukan main

  • nasimah rahim
    nasimah rahim Year ago

    ni la video thinker studios yang paling berilmiah so far hahaha

  • Fairuz Radin
    Fairuz Radin Year ago

    Malaysian towards becoming modern country. Im hoping to be able to see it.

  • The Telco's Fans
    The Telco's Fans Year ago

    Alang² dah tukar kerajaan.
    Harap PH hapus monopoli astro.

  • The Telco's Fans
    The Telco's Fans Year ago

    GE15 kita undi BN...😊😊
    Bersama BN. Membantu rakyat. Majukan negara.
    #dahulukan_rakyat

  • Azrul iez gamerz
    Azrul iez gamerz Year ago

    Kemenangan dari PHitnah oleh Pakaton Haprak xkan berkekalan lama...

  • Benjamin Chong
    Benjamin Chong Year ago

    flying our flag high and proud .... GE14

  • Moving On
    Moving On Year ago

    Bestnya video ni. Saya suka saya suka. Ruginya bagi yg tidak mengundi coz they will never be a part of sejarah baru Malaysia.

  • Low Kim Sheng
    Low Kim Sheng Year ago

    After viewing this video , I'm was crying it. Because is very touching on my hearts.
    I'm pround to be a Malaysian.
    Saya bangga jadi rakyat Malaysia.
    我以成为马来西亚为骄傲!
    #UnityMalaysian# #MalaysiaBaru# #HarapanBaru#
    #团结马来西亚人#
    #新马来西亚# #新希望#

  • hadi cool
    hadi cool Year ago

    Bila najib dh kalah.. rasa penuh kelapangan di dada.. xtau knpe..

  • what ever
    what ever Year ago

    I 💖 MY MALAYSIA😍💕💕

  • BanGKit PahLaWanKu
    BanGKit PahLaWanKu Year ago +1

    Tak tahu kenapa tiba2 air mata mengalir tgk video ni ..saya rasa bangga menjadi rakyat malaysia ...mnjadi sbahagian dari sejarah yg mengubah malaysia baru ni...

  • what ever
    what ever Year ago

    Makin mengancam la Diana Danielle! Sumber inspirasi ..

  • arnie mums
    arnie mums Year ago

    waaa sebak plak 😭
    terima kasih rakyat malaysia
    tabik spring utk kita semua

  • Prathabhan Letchumanan

    What an excellent showcase of organized human supply chain with communication and coordination on the fly. I'm so very proud of all that contributed to the change.

  • kumaran563
    kumaran563 Year ago

    Ini suara rakyat yg menanggung beban suddern inflasi menaik sara hidup susah sekian lama akan berakhir. Kita yakin PH is right choice.

  • Lee Heng Choon
    Lee Heng Choon Year ago

    Inspiring..

  • aqdestinyv
    aqdestinyv Year ago

    Thanks for the making of this vedio.

  • KW Tay
    KW Tay Year ago

    so heart warming...tears...

  • Khairuldin Nasir
    Khairuldin Nasir Year ago

    Bravo 🇲🇾 kita sudah UBAH, ini kali lah.!! Rakyak BERSUARA, Rakyat BERSATU, Rakyat BERBILANG BANGSA, Rakyat Malaysia

  • Zul Hairi
    Zul Hairi Year ago

    Bangga dengan bangsa malaysia...kita tak perlu adakan perhimpunan besar2an....tak perlu pergaduhan....kita hanya perlu bersatu untuk menentukan siapa yg berhak berada di atas untuk memimpin satu bangsa malaysia.....

  • Chian Yee, Leong梁倩宜

    It's almost a month now since GE14, yet this video brings back my memory of the very important day in life. Although I wasn't there in 1957, I'm so proud of to be part of the remarkable 2018. Guys, we need to keep this spirit for many years to come and fully support our great country leader and team in fixing the current situation. Pray for Malaysia! Proud to be Malaysian!

  • Eifa Nisa
    Eifa Nisa Year ago

    i'm also a part of this historic event! it beyond awesome.
    cry😂

  • NALANI MARIMUTHU
    NALANI MARIMUTHU Year ago

    OMG..kuasa Rakyat.Hidup Pakatan.Kita sama sama telah mengubah Sejarah dan I proud to say I am Malaysia.Oh God please keep our country in peace and harmony.Bersama samalah kita membina semula negara kita.